Sunday, September 26, 2010

Garlic


GARLIC


100% bahan aktif bawang putih berbentuk serbuksumber semulajadi untukmengukuhkan sistem imunisasi seisi keluarga. Kaya dengan kandungangermanium organik dan Selenium yang membantu menyingkirkan bahan-bahan buangan dan toksin.FUNGSI-FUNGSI GARLIC
 1. GASTRIK - Jika pesakit mengalami masalah sakit perut kerana gastrik, ambil 7 biji garlic kemudian minum segelas air, anda akan dapati sakit pedih pada perut akan beransur hilang dengan serta merta.Bagi mengelakkan gastrik anda datang kembali selama jangka masa satu minggu amalkan garlic hai-o 4 biji pagi dan 4 biji malam.Untuk minggu yang berikut teruskan seperti mana sukatan yang tertera pada botol garlic hai-o.
 2. RESDUNG - Untuk resdung kronik, ambil garlic 7 biji pagi dan 7 biji malam. Untuk resdung peringkat pertengahan ambil 4 biji pagi dan 4 biji malam.Tindakbalas pembongkaran awal anda mungkin akan lebih banyak bersin atau hidung anda berbau lebih busuk.Banyakkan minum air putih sekiranya badan anda terasa panas dalam.
 3. SENGKAK ANGIN DALAM PERUT - Sering terjadi terutama selepas makan.Untuk kelegaan serta merta ambil garlic hai-o sebanyak 11 biji dan minum bersama air suam.Untuk mengelakkan masalah ini datang lagi amalkan garlic hai-o , 4 biji pagi dan 4 biji malam.


REMPAH BIASA & MAKANAN KESIHATAN


Bawang putihsejenis rempah yang lazim dimasukkan ke dalammakanan untuk memberi rasa, sesungguhnya ia adalah herba yang sangat istimewaBawang putih adalah makanan kesihatan yangamat dihargai sejak zaman purba sehingga zaman sekarang.


Hai-O Garlic adalah pati daripada kandungan aktif bawang putihdikeluarkan melalui satu proses teknologi dimana nilaipemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadidibuangkanMengandungi 100% bahan aktif daripada bawangputih berbentuk serbukHai-O Garlic tidak mendatangkankepedihan kepada mukosa gastrik serta diserap oleh usus kecilbukan dalam perut yang tidak menyebabkan nafas anda berbau.

KEISTIMEWAAN 1. Anti Bakteria.

 2. Meningkatkan sistem imunisasi dan tenaga, mencegah jangkitan penyakit.

 3. Memperbaiki susuk badan yang sensitif.

 4. Mengelak tumbesaran sel-sel yang tidak sihat.

 5. Meningkatkan daya pencernaan usus dan perut.
 6. Sesuai untuk golongan semua usia sama ada perempuan atau lelaki.


KAEDAH PEMBUATAN

 1. Komponen aktifnya ialah allicin.
 2. Mempunyai kesan antiseptik terhadap sistem pencernaan dan pernafasan.
 3. Mengurangkan pemendapan lipid pada dinding saluran darah.

No comments: